Carla van Kollenburg

Ik ben geboren in Den Haag, in 1958.
Toen ik nog klein was, las mijn vader mij vaak voor. Heerlijk vond ik dat! Soms vertelde mijn vader ook verhaaltjes die hij zelf verzon. Dan mocht ik kiezen waar het over moest gaan; een slimme ijsbeer, een verdrietige zeemeermin of een bange ridder.

Zo leerde ik dat je verhaaltjes zelf kunt bedenken.
Al snel werd dat mijn favoriete spel. Met mijn duim in mijn mond bedacht ik allerlei personen en avonturen. En als iemand iets vroeg, zei ik:
"Stil! Ik ben aan het verzinnen!"
Later kreeg ik zelf kinderen aan wie ik verhaaltjes kon vertellen. Toen zij daar te groot voor werden, besloot ik te gaan schrijven. Het begon met korte verhaaltjes voor tijdschriften, maar al snel werden het echte boekjes.

Intussen werkte ik op scholen als school-maatschappelijkwerker. Ik sprak met kinderen die tijdens de les niet konden opletten omdat ze over hun problemen piekerden (ruzies, pesten, gescheiden ouders). Daar probeerden we dan samen een oplossing voor te bedenken.

Door dat werk heb ik veel kinderen leren kennen. En van hen heb ik heel veel leuke, verdrietige, spannende, rare, nare en grappige echt-gebeurde-verhalen gehoord.
Tegenwoordig schrijf ik alleen nog. Gewoon thuis. Mijn schrijf-bedrijf heb ik Leesletter genoemd.
Ik schrijf zelf-verzonnen-verhalen. Maar soms zitten daar kleine stukjes in verstopt van echt-gebeurde-verhalen die kinderen mij verteld hebben. Want echt en verzonnen maken samen het mooiste verhaal!

Heb je nog een vraag?
Stuur me dan een mailtje mail@leesletter.nl