Geheugen kwijt

april 2015

Het logboek van Vito C.

Ik dacht al een poosje dat er iets vreemds aan de hand was met mijn ouders. Nu heb ik ontdekt wat dat is. Mijn ouders zijn... nou ja, lees het zelf maar in mijn logboek.

Illustraties Elly Hees
Leesleeuw groep 6 (AVI E6)

Uitgeverij Zwijsen

Leesboeken Zwijsen

Hoe Otto beroemd werd

Otto's ouders zijn erg druk met hun werk. Als ze gaan scheiden, laten ze Otto per ongeluk achter in het grote huis. Dan besluit Otto een hond te kopen en beroemd te worden. Zó beroemd dat niemand hem meer zal vergeten.

Illustraties Jeska Verstegen
Bolleboos Plus 7+ (AVI E6)

De Geheime Boekenbende

Juf Susan start een club voor kinderen die graag lezen. Een oude heer geeft de boekenbende een geheimzinnig boek in bewaring, dat struikrovers en nachtheksen willen vernietigen.

Illustraties Jeska Verstegen
Bolleboos 8+ (AVI M7)

Het laatste wachtwoord

In het stille bos stond vroeger een kasteel. Nu is er alleen nog een wachthuisje. 'Weet jij het wachtwoord?' vraagt een stem.
'Appelflap,' probeert Flip. 'Struikgewas.' Maar dat is allemaal fout.

Illustraties Heleen Brulot
Samenlezer 6+ (AVI E4 & AVI E5)

Het bevel van juf Bast

Groep 7 krijgt een invaljuf. Juf Bast geeft niks om rekenen en taal, maar leert de kinderen alles over overleven-tijdens-rampen. Waarom doet ze dat? En wie zijn die mannen die haar achtervolgen?

Illustraties Christoph Kirsch
Voorleeskwartier - groep 7

De tijdrovers

Hebben je ouders het opeens te druk voor spelletjes? Klagen ze steeds dat de tijd vliegt? Dan is het mogelijk dat ze contact hebben met een Tijdhandel. In dat geval moet je meteen in actie komen, want Tijdhandel kan levensgevaarlijk zijn!

Illustraties Elly Hees
Leesleeuw groep 6 (AVI E6)